Vállalati compliance hatékony működtetése

BIB NBK kozos program

Program


A kurzus célja
megismertetni a résztvevőkkel a compliance új kihívásait, trendjeit, gyakorlati alkalmazási követelményeit, áttekinteni azokat a compliance módszereket és eszközöket, melyek lehetővé teszik a résztvevők számára, hogy a szakterület legjobb gyakorlatával és naprakész szaktudással rendelkezzenek.

Mi is az a compliance?
Legegyszerűbben úgy definiálhatjuk a compliancet, mint megfelelőség. Számos jogi, etikai és társadalmi rendelkezésnek való megfelelés, ahhoz, hogy a vállalat eredményes tevékenységet folytathasson és megbízhatóságot sugalljon mind a munkavállalói, mind a partnerei számára.

Miért válassza képzésünket?
A folyamatosan megújuló jogi környezetből és elvárásokból adódóan kiemelkedően fontos a compliance területen dolgozó szakemberek folyamatos képzése és továbbképzése. Ezen a területen kifejezetten hasznos és szükséges a gyakorlati ismereteket is átadó, friss jogi szabályozásoknak megfelelő oktatási tananyag, - mely a Bankárképző és a BIB által közösen szervezett képzésen - interaktívan, a szakértők által értelmezve kerül átadásra.

A három napos képzés időpontjai: 2019. március 20., 27. és április 3.

Kinek ajánljuk

A versenyszektorban, állami szektorban dolgozó szakemberek részére, akik munkájához gyakorlati, a legjobb gyakorlatokon alapuló ismeretet szeretnének szerezni.

Kinek ajánljuk?

A versenyszektorban, állami szektorban dolgozó szakemberek részére, akik munkájához gyakorlati, a legjobb gyakorlatokon alapuló ismeretet szeretnének szerezni.

Milyen feladatokat lát el egy compliance-es? Milyen sajátosságokkal kell rendelkeznie egy itt dolgozó szakembernek?

A compliance feladatok ellátására a megfelelő szakemberek alkalmazása kulcsfontosságú. Compliance szakemberként a szakmai ismereteken túl fontos, hogy tisztességesen és elfogulatlanul tudjuk kezelni a felmerülő eseteket. Ehhez szükséges a motiváció, a folyamatos tanulás, a kollégákkal való szoros együttműködés és kommunikáció, valamint a komplex gondolkodásmód.

Sokszor egy kis kitekintés is nagy segítséget tud jelenteni egy-egy compliance probléma megoldásában vagy áthidalásában, amihez kiváló alkalom a képzésünkön a szakmabeliekkel való beszélgetés. Akár a területre frissen belépőként, akár tapasztalt szakemberként értékes információkra és kapcsolatokra tehet szert a Vállalati compliance képzésünkön.

Tematika

A három napos képzés az alábbi témaköröket érinti: 

 1. A compliance alapjai - Mi a compliance jelentősége egy szervezet számára?
  Előadó: Dr. Bácsfalvi András

 2. Összeférhetetlenség - Mit jelent és milyen esetei vannak?
  Előadó: Dr. Szűr Zoltán

 3. Versenyjog 
  Előadó: Dr. Horányi Márton

 4. Vállalati adatvédelmi compliance - GDPR és a magyar jog(i valóság)
  Előadó: Dr. Lieber Ádám

 5. Korrupció - Egyes esetei és azok kezelése
  Előadó: Dr. Harmados György

 6. A compliancen is túl: ETIKA - Az "etikai vakság" elmélete, az emberi döntéshozatal sajátosságai
  Előadó: Dr. Dobi Etelka

 7. Compliance utazás - az Üzleti Etikai Kódextől a teljes körű kockázat-menedzsmentig
  Előadó: Dr. Lévai András

 8. Belső vizsgálatok
  Előadó: Dr. Szűr Zoltán

Ár

Tanfolyam ára: 235 000 Ft + Áfa
A vizsga opcionális, díja: 20 000 Ft + Áfa
Pótvizsgadíj: 20 000 Ft + Áfa

Kapcsolat

Oktatók

bacsfalviaBácsfalvi András
Compliance igazgató - MKB Bank Zrt.

Banki és vállalati tapasztalattal egyaránt rendelkező közgazdász-szociológus. 2013 és 2016 között az Eximbank és a MEHIB compliance igazgatója, jelenleg az MKB Bank Compliance Igazgatóság vezetője. A Magyar Bankszövetség Compliance, illetve Pénzmosás Elleni munkacsoportjainak tagja; utóbbinak 2016 júliusa óta elnöke és a szankciókkal, korlátozó intézkedésekkel kapcsolatos aktualitások témafelelőse. 2016 óta tagja a pénzmosás elleni szakértők nemzetközi szervezetének (ACAMS). Compliance-szel és a pénzmosás-megelőzési témakörrel kapcsolatos konferenciák rendszeres előadója és a témakör oktatója. 

dobieDobi Etelka
Patient Advocacy Lead - Janssen-Cilag Kft (Johnson and Johnson)

A Kossuth Lajos Tudományegyetem Természettudományi Karának Biotechnológus szakán és a Külkereskedelmi Főiskola Nemzetközi Marketing szakán végzett. Az egyetem elvégzése után a gyógyszeriparban helyezkedett el és változatos funkciókat töltött be a gyógyszermarketing területén. 2006-tól 10 éven keresztül a Johnson and Johnson Gyógyszer (Janssen) és Consumer divíziójának Health Care Compliance Officere. Számos belső tréning és Compliance kongresszusokon való részvétel mellett elvégezte az INSEAD HCC Leadership Programját. Fő érdeklődési területe az üzleti etika és a szociálpszichológia.

harmadosgyHarmados György

Az MK Nemzetbiztonsági Hivatalnál kezdte szakmai munkáját és mint vezető elemző fejezte be a szolgálatot. Külsős csalás-megelőzési szakértőként dolgozott a Raiffeisen Bank Zrt-nél és a Magyarországi Volksbanknál is. A Banco Popolare Hungary Bank AML és bankbiztonsági vezetője volt 2009-2013 között, majd a bank felvásárlása után az MKB Bank Üzletbiztonsági Osztályán helyezkedett el. Egyetemi szakoktató és a vonatkozó tankönyv szerzője a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Üzleti Hírszerzés specifikációján.

levaiaDr. Lévai András
Jogi Vezető - CE Ethics & Compliance

2009-ben csatlakozott a TESCO jogi csapatához, mint jogtanácsos. 2011-től, már mint vezető jogtanácsos felelt a perekért, valamint a szállítókkal, vásárlókkal és munkavállalókkal kapcsolatos jogvitákért, az adatvédelemért, illetve rendszeresen támogatott/vezetett különböző üzleti projekteket (Clubcard, Tesco Mobile, online bevásárlás). András 2013. októberétől közel egy éven át a magyar és a török Tesco belső ellenőreként tevékenykedett. Andrást 2014. júniusában nevezték ki a Tesco Jogi Vezetőjének és Igazgatósági Tagjának, mely tisztségeket azóta is betölti. Emellett, 2016. áprilisától a közép-európai régió Ethics & Compliance vezetői feladatait is ellátja. András 2017. áprilisától az Országos Kereskedelmi Szövetség társelnöki posztját tölti be.

szurzDr. Szür Zoltán

A Signal Rank Zrt. csalásmegelőzéssel foglalkozó compliance szakembere. Gépi adatelemzési technológiával segíti az üzleti partnerekkel és harmadik felekkel felmerülő compliance kockázatok kezelését. A vállalati visszaélések és a gazdasági bűnözés szakértője, korábban a Fővárosi Bíróságon gazdasági bűncselekményekkel foglalkozott. Egy nemzetközi ügyvédi iroda vitarendezési csoportjában szerzett peres gyakorlatot, számos multinacionális vállalatot képviselt hatósági eljárásokban.

Dr. Liber áDr. Liber Ádám
Ügyvéd - Baker McKenzie

LL.M., európai adatvédelmi (CIPP/E), adatvédelmi program menedzsment (CIPM), Fellow of InformationPrivacy (FIP) minősítésekkel rendelkező ügyvéd, a Baker McKenzie budapesti TMT csoportjának vezető munkatársa. Liber Ádám a Szerzői Jogi Szakértő Testület szakértője a szerzői jog internettel kapcsolatos kérdéseiben, továbbá a Magyar Versenyjogi Egyesület főtitkári pozícióját is betölti. Szakterülete az adatvédelem, az elektronikus kereskedelem joga, az informatikai jog, az iparjogvédelem és a versenyjog. Számos adatvédelmi tárgyú publikáció szerzője, több mint nyolc éve a DataPrivacy.hu adatvédelmi blog főszerkesztője.

horanyimartonDr. Horányi Márton

Márton a Pázmány Péter Katolikus Egyetem által tartott versenyjogi szakjogász képzés előadója, a Versenyjogi Kutatóközpont és a Magyar Vállalati Compliance Társaság tagja, egyben a Baker & McKenzie Budapest versenyjogi csoportjának partnere. Márton kiváló versenyjogász, számos nemzetközi vállalat versenyjogi compliance programját ő készítette el, illetve rendszeresen tart versenyjogi compliance tréningeket. 

 

Az előadók közé tartozik továbbá Dr. Vattay Krisztina is.

MVCT

2019. februári adatok alapján

mvct

Programinformáció

Tanfolyam dátuma 2019. március 20. 9:00
Program vége 2019. április 3. 16:15
Jelentkezési határidő 2019. március 19. 12:00
Ár 235 000 Ft + Áfa
Helyszín Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. - 1011 Budapest, Szalag u. 19.
235 000 Ft + Áfa