Millenials és a pénzügyi tanácsadás?!

Az EFPA az európai pénzügyi tanácsadók és tervezők vezető szervezete, amelynek a célja a pénzügyi ismeretek szintjének emelése és a pénzügyi tanácsadó szakma iránti közbizalom megerősítése.

2019. májusában tartotta az EFPA éves innovációs és gondolatébresztő konferenciáját. A Bécsben megrendezett 2019-es Think Tank 12 EFPA partnerországot gyűjtött össze, országonként két EFPA tanúsítványtulajdonossal, továbbá néhány EFPA vendéggel, hogy nemzetközi környezetben három workshop keretében megvitassák és megoszthassák egymással a tapasztalataikat.

 A konferenciát megelőzte egy kérdőíves felmérés, ami három témakörre irányult:

  • Value of holistic /comprehensive advice for clients
  • Millennials and financial advice
  • Robo Advisors

A konferencia magját gyakorlatilag a fent említett három témakör alkotta, amelyeket a korábban kitöltött kérdőív eredményeinek felhasználásával csoportmunka keretében dolgoztak fel. Mivel különböző országokból érkeztek a résztvevők, lehetőség nyílt nemzetközi tapasztalatcserére.

efpa kep

Az EFPA magyarországi képviseletében két EPT képzésben részt vevő küldött, Páka Magdolna és Szilágyi Zsolt volt jelen az eseményen. Legizgalmasabbnak a Millenials wokshop ígérkezett. Ezen workshop fő témája az Y generáció pénzügyeivel kapcsolatos problémák felvetése, a megfogalmazott problémákra kielégítő válaszok keresése, lehetőségek és opciók körülhatárolása volt.

Magdolna visszajelzése a rendezvényről: „A workhop során egymással megosztott információk egy része meglepett engem. Például az, hogy a Millenials generáció 2020 környékére 24 trillió dollárnyi vagyon felett fog rendelkezni, amely vagyon öröklés és a felmenőktől való transzfer útján kerül át hozzájuk. Ugyanakkor ez lesz az első generáció, amely alacsonyabb jövedelemmel fog rendelkezni, mint az elődök. Szintén a személyes nézőpontomat tágította a Millenials korcsoportba tartozó tanácsadó kollégákkal folytatott beszélgetés, arról, hogy mi motiválja őket úgy a pénzügyek/befektetések terén munkavállalóként.A konferencia egyértelműen hasznos volt, sok releváns információval és tapasztalattal gazdagodtam.”

Zsolt azt emelte ki, hogy számára hasznos volt, hogy „Mindenki elmondta, hogy a saját országában milyen kihívásokkal szembesül az adott témát illetően, milyen kérdések merülnek fel és milyen válaszok, megoldások születnek.”

A konferencia zárásaként minden résztvevőnek lehetősége volt részletesen kifejteni, hogy mi változott azóta, hogy megszerezte az EFA képesítést. A felszólalók büszkék arra, hogy EFA diplomával rendelkeznek. Zsolt szavait idézve: „Én büszke vagyok arra, hogy az első csoportban szerezhettem meg Magyarországon az EFA diplomát és arra is, hogy első magyar végzettként vehettem részt az EFPA által rendezett konferencián.”

Az eseményen elhangzott előadások az alábbi linken elérhetőek: https://www.efpa-eu.org/new/efpa-europe-think-tank-2019-took-place-on-may-8th-at-the-marriott-hotel-in-vienna

Ha érdekli EFA képzésünk, keressen minket!

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image