A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

30. évfordulóját ünnepelte a Bankárképző

Budapesten tartotta éves közgyűlését 2018. június 8-án, pénteken az Európai Bankárképzők Szövetsége (European Banking & Financial Services Training Association – EBTN), valamint az Európai Befektetés¬elemzők Egyesületeinek Szövetsége (European Federation of Financial Analyst Societies – EFFAS). A helyszínválasztás természetesen nem véletlen: mindkét szervezetnek aktív és kezdeményező tagja a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt., amely idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját.


Az összesen tizenegy európai ország képviselőinek részvételévez zajlott EFFAS-közgyűlés központi témáját a MIFID II uniós szabályozás várható hatásai adták. Az EBTN közgyűlésén pedig többek között a banki oktatás technológiai újdonságairól, így a banki szimulációkról, valamint egy új, nemzetközi képzési kezdeményezésről tárgyaltak a huszonhárom országból érkezett résztvevők – mondta el a rendezvényeket követő sajtótájékoztatón Colin Morrison, az Európai Bankárképzők Szövetségének elnöke és Jesús López Zaballos, az Európai Befektetéselemzők Egyesületei Szövetségének elnöke.

A Nemzetközi Bankárképző Központot, a térség első ilyen jellegű intézményét idén 30 éve néhány magánszemély kezdeményezésére hozta létre számos magyar bank és a francia bankárképző – fogalmazott a sajtótájékoztatón a Bankárképző elnöke. Tóth Judit hozzátette: az oktatás mellett már 1995-ben beindult a tanácsadási tevékenység is - mára a Bankárképző működésében számottevő arányt képvisel a szakértői munka, mind a bankszektor, mind pedig a vállalatok irányában.

A magyar bankszakmában dolgozók nagy része már tanult vagy tanított, de legalább valamelyik konferencia előadója vagy résztvevője volt a Bankárképzőben. Az itt oktató pénzügyi szakemberek száma mára meg-haladja az ötszázat – jelentette ki a sajtótájékoztatón Öcsi Béla. A Bankárképző vezérigazgatója emlékeztetett rá, hogy 25 éve indult a Bankárképző távoktatási programja, a FEBI, melynek hallgatói „klubja” már tízezres nagyságrendű. 1995-ben kezdte meg tanulmányait az első befektetéselemzői diplomaprogramban részt vevő csoport. A nemzet-közileg akkreditált program és vizsgarendszer több mint 20 éve szerepel a Bankárképző képzési palettáján. A 2000-es évektől a Bankárképző Magyarországon az elsők között kezdte meg az EU pénzeszközeinek felhasználásával és az intézményrendszer kialakításával, fejlesztésével kapcsolatos képzéseit, melyeken a szakminisztériumok és irányító hatóságok több száz fős szakértői gárdája kapott szakirányú képzést. A

Bankárképző fennállásának elmúlt 30 évében több mint ötvenezer hallgató szerezhetett korszerű pénzpiaci ismereteket az intézményben. A 30 éves évfordulónkról a Portfolio.hu is beszámolt cikkében.

A Bankárképző Központ fennállásának 30. évfordulóját egy gálavacsorával ünnepelte, amelyről néhány kép itt található:

blog 06116

23

45

78

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image